medya takip
MTD
Ankara
DOLAR23.6526
EURO25.5468
ALTIN1495.0

Yaz sıcaklarında çocuklara su, süt ve ayran

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaz sıcaklarında çocuklara su, süt ve ayran
Abone ol
Yaz sıcaklarında çocuklarda sıvı kaybına dikkat

Yaz sıcaklarında çocuklarda sıvı kaybına dikkat

Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları herkes gibi çocukları da olumsuz etkiliyor. Gün boyu arkadaşlarıyla oyun oynayan çocukların, vücutlarından terleyerek attıkları sıvı miktarını tekrar yerine koymaları sağlıkları için oldukça önem taşıyor. Beslenme uzmanları, çocukların gazlı ve şekerli içecekler yerine su, süt ve ayran tüketmelerinin hem sağlıklı beslenme hem de fiziksel gelişimleri için gerekli olduğuna dikkat çekiyor.

Okulların tatil olmasıyla birlikte çocukların hareketliliğinin süresi ve yoğunluğu artıyor. Yaz aylarında artan sıcak hava ve nem, çocukların sıvı ihtiyacını da artırıyor. Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, sıcak havalarda çocukları ve ebeveynlerini sağlıklı serinlik veren içecekler konusunda özenli olmaya çağırdı. Teksüt Satış ve Pazarlama DirektörüMurat Keleş çocukların bu dönemde daha çok şekerli ve gazlı içeceklere yöneldiğine dikkat çekti. Süt içme alışkanlığının her yaş grubunda devam etmesi gerektiğini belirterek, bu alışkanlıkların çocuk yaşlarda kazanıldığının unutulmaması gerektiğini paylaştı.

Vücuttaki sıvı kaybına dikkat

Murat Keleş hem yetişkinlerde hem de çocuklarda vücuttan terle kaybedilen sıvıyı su, süt ve ayran ile yerine konulmasının sağlık açısından önemli olduğuna vurgu yaparak ”Çocukların her gün yeterli miktarda ve sağlıklı içeceklerle beslenmesi fiziksel gelişimlerini de olumlu yönde etkiliyor. Yazın terlemeyle vücudumuzdan su ve elektrolit denilen tuz kaybı oluyor. İçerdiği mineraller ve su sayesinde, kaybedilen maddelerin telafi edilmesi ve dengelenmesinde ayran en önemli içecekler arasında yer alıyor. Sıcak havalarda tüketilen süt ve ayran, serinletici özelliğiyle vücut sıcaklığın dengelenmesinde ve hararetin giderilmesinde etkili olur. Ayran içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem de bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayran, terlemeyle oluşan kayıplar sonrasında gelişen yorgunluğun giderilmesinde ve kasları gevşetici özelliği nedeniyle de sinir sisteminin rahatlamasında destekleyicidir.” şeklinde konuştu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Eski Teknolojik Cihazları Satarken Kişisel Verileri Korumanın YollarıÖnceki Haber

Eski Teknolojik Cihazları Satarken Kişis...

Çankayalı Altın Sporcular Şampiyonaya Damga VurduSonraki Haber

Çankayalı Altın Sporcular Şampiyonaya Da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
turk sanayi