Yasemin Anne Şehir Merkezinde ”Detoks Şenliği”
DETOKSTA KONTROL ÖNEMLİ
Büyükşehir’in beslenme uzmanı ve diyetisyenleri katılımcı bayanlara, detoksu toksinleri vücuttan uzaklaştırmak için yapılan kısa süreli bir diyet olarak tanımladı, ‘’Bilinçsiz şekilde yapılan detoks vücudunuza zarar verebilir, beklenmeyen sağlık problemleri oluşturabilir’’ uyarısında bulundu. Bilinçsizce yapılan detoksun zararları arasında, gıda alımının kısıtlanması ve vücut sağlığı için gerekli olan besin maddelerinin yeteri kadar alınamaması üzerine oluşan sağlık problemlerinin yer alacağı açıklandı. Çok miktarda meyve suyu veya detoks çayı tüketimiyle elektrolit dengesizlikleri oluşabileceği, bu sebeple detoks programı uygulanırken dikkatli ve kontrollü olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu. Ayrıca uzman diyetisyenler tarafından detoks diyetlerinin denenmeden önce bir doktora veya diyetisyene danışılması gerektiği belirtildi.
DETOSKUN ÇOK YÖNLÜ FAYDALARI
Daha sonra katılımcılara, detoks diyetlerinin sağlıklı bir vücut için aşırıya kaçmadan uygulanırsa faydalı sonuç vereceği anlatıldı. Uzmanlar, ‘’Doğru bir şekilde uygulanan detoks; bağışıklık sistemini ve sindirim sistemini güçlendirebilir, vücudun doğal detoks sürecini rahatlatabilir ve fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olabilir. Doğru detoks yöntemleriyle ödem, hazımsızlık ve şişkinlik azaltılabilir. Bunun yanı sıra aşırı kiloya sebep olan sağlıksız ve yağlı besinlerin tüketimini sınırlayan detoks programlarının çeşitli faydalar içerir. Ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu mikro besinler ve vitaminlerin detoks yöntemiyle alınması sağlanabilir’’ bilgisini verdi. Kısa bilgilendirme sonrasında etkinliğe katılan hanımlara özel hazırlanan detosk çayları ikram edildi.
HİBİSKUS ÇAYI TARİFİ
Uzman diyetisyen tarafından Detoks Şenliğine katılan hanımlara özel bir detoks çayı olan Hibiskus çayı tarifi verildi. Hibiskus çayı hazırlamak için; ilk önce bir bardak suyu kaynatın ve 2 yemek kaşığı kadar kurutulmuş hibiskus bitkisinden içine atın. 10-15 dakika demlendikten sonra tüketebilirsiniz. Tatlandırmak amacıyla çubuk tarçın, karanfil ekleyebilirsiniz. Günde 2 fincandan fazla tüketmeyiniz.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın