medya takip
MTD
Ankara
DOLAR23.6526
EURO25.5468
ALTIN1495.0

Tokat kebabı damak çatlatıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tokat kebabı damak çatlatıyor
Abone ol
300 yıllık geçmişi ve coğrafi tesciliyle sofraların vazgeçilmezi olan Tokat kebabı damak çatlatıyor.

Tokat’ın geleneksel lezzetlerinden olan Tokat kebabı hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Tokat kebabı sadece damaklarda bıraktığı lezzetle değil, aynı zamanda Tokat’ın kültürel zenginliğine ve gastronomi turizmine yaptığı katkılarla da öne çıkıyor.

Yurt içi ve yurt dışından gelen birçok turist, bu özel lezzeti tatmak için Tokat’ı ziyaret ediyor. Kebap, şehrin tanıtımında ve ekonomisine olan katkısıyla da önemli bir rol oynuyor

Tokat’ta yaşayan 25 yaşındaki Nergis Aydın, bulaşıkçı olarak başladığı iş hayatına Tokat kebabını kentte yapabilen tek kadın olarak devam ediyor.

Kebap ustası Aydın, "Tokat kebabı hazırlık ve pişirme süresi 30 dakika sürüyor. Kebabın özellikleri arasında Tokat’ın sebzeleri, Tokat’ımızın Karayaka kuzusunun özel ocakta pişmesi bulunuyor. Tokat kebabı odun ateşinde dik bir şekilde pişiyor. Bütün sebzelerin, etin yağı ve suyu aşağı haznemizde birikiyor. O da Tokat kebabına ayrı bir lezzet katıyor” dedi.


5 yaşındaki çocuğu dudağından öpmeye zorlayan kadın tutuklandıÖnceki Haber

5 yaşındaki çocuğu dudağından öpmeye zor...

Moda tasarımcısı Tolga Çam taciz iddialarına ilişkin konuştuSonraki Haber

Moda tasarımcısı Tolga Çam taciz iddiala...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
turk sanayi