Bir gün bir lokal siyasetçi sağlık problemini fark ederek doktora başvurur.
" Doktor bey benim ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor. Başkasının önemli söylemlerini bile dinleyemiyorum. Dinlesem bile ters anlayıp hemen tepki gösteriyorum. Duyduklarım, gorduklerim,düşündüklerim, konuştuklarım arasinda uyumsuzluk var. Bunu biliyorum ama hiç bozuntuya vermeden konuştukça toplantılarda büyük alkışlar alıyorum. İste o zaman diyorumki; bu kadar insan yanılmış olamaz.
Ama yine de kendi kendimle kaldığımda; 'Herkes beni tanımakta yanılsa bile ben beni ve yalanlarımı biliyorum'
diyorum.
Söyle doktor lütfen, Benim hastalığım nedir? Bana yardımcı ol tedavi et" der.
Doktor:
" Vallahi beyefendi, siyasetçi hastalığı, bir tip 'Mitomani' dir. Kökeni hele 'Bipolar'a dayanıyorsa tedavisi yoktur. Ama size bir tavsiyede bulunabilirim;
Siyasetçi olmaktan vazgeçip politikacı olmayı denerseniz ki, bunun için egitiminizin, devlet terbiyenizin, entellektüelliginizin olması lazım belki, ancak o zaman siz bu rahatsızlıktan kurtulursunuz." diyerek sıradaki hastasını çağırır.
KEMAL TAHİR'in;
"Kitap olmayinca aktan kara,eğriden dogru ayrılmaz" sözü,
"İçinde zehir olan yiyeceği çöpe döktüğünüz gibi, içine riyakarlik karışan iyilikleride reddetmeliyiz" diyen GANDHİ'nin sözü,
"Kaygi insanın ömrünü bitirir. Ama yalan bir toplumun geleceğini bitirir." (Eski bir Türk Atasözü)
"Politika siyasetçilere bırakılmayacak kadar ciddi bir meseledir" diyen Charles De Gaulle'ün sözü ve
Aziz AGUSTİNUS’a ithaf edilen, "Gerçeğe duyulan saygı çöktüğü, hatta biraz zayıfladığı an bile, hersey şüpheli hale gelir" açıklaması bize; siyasetçi ve politikacı arasındaki büyük farkı yansıtır.
Her ülkede bir çok siyasetçi gelip geçer zamanla bunlar unutulur gider. Çünkü yalanlara alıştırılmış beyinleri yeni yalanlarla dolduranlar sahneye çıkmıştır. Ama gerçek politikacılar asla unutulmaz.
Aziz ATATÜRK, siyasetçi ve politikacı arasındaki farkı açıkça ortaya koymaktadir.
"Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar. Ekonomik zaferlerle taclandirilamazlarsa kazanılan zaferlerin devamı olmaz, az zamanda sönerler.
Yorum Yazın