Türkiye merkezli ilk çok katmanlı NFT & Metaverse projesi olma niteliği taşıyan 'eNeFTi Marketplace'in kurucuları Veteriner hekim Muratcan Kaya ve Mimar Özlem Tosun tarafından tasarlanan 'eNeFTiVeRse' markasını taşıyan Metaverse projesi Adana Yeni Stadyumu önündeki megaboard alanlarda reklam verdi ve bir reklam filmi çekildi.
Bu reklamda Dubai Metaverse ve Game-Fi projesi Revomon’da yer aldı. Reklam ile birlikte Türk projesi ve Adana, Twitter’daki şirket kanallarında yoğun ilgi gördü.
'Revomon' birçok ulusal kripto para borsasında sergileniyor ve Binance MVBIV projesi unvanı taşıyor. Aynı zamanda uygulamaları üzerinden oyun oynayarak para kazanma şansı sunuyorlar.
Bu hafta Play Store üzerinden mobil uygulamaları yayınlandı. Türkiye merkezli ve Adana’da üretilen eNeFTiVeRse projesi böylesine büyük bir ortaklık gerçekleştirerek Metaverse dünyasına ne kadar iddialı gireceğini göstermiş görünüyor.
eNeFTiVeRse evreni 100.000 dekarlık bir alan üzerine kurulu bir evren tasarladı. İçerisinde sanat galerileri, restaurantlar, konser alanları, ATM ve özel şirket mülkleri, hayvan hastaneleri, interaktif hayvanat bahçeleri, satılık özel mülkler, arsalar ve birçok yapı içeriyor. Proje şimdiden birçok ulusal şirket ile anlaşma sağlamış durumda. Projenin Metaverse’nin yanısıra satışlar yaptığı bir NFT projesi bulunuyor.
Bu projede ise birbirinden eşsiz koleksiyonlar üretmeyi hedefliyor. Kurucular Adana ve Türkiye’yi bu kadar yeni bir teknoloji devriminde temsil etmeleri dolayısıyla gerek Adana gerekse diğer şehirlerdeki yatırımcılardan projelerine destek olunması gerektiğini vurguluyorlar.
Revomon nedir?
Revomon inanılmaz, sürükleyici bir sanal gerçeklik deneyimini NFT lerin arkasındaki çığır açan teknoloji ile birleştiren heyecan verici yeni bir Metaverse'dir. Bu sinerji, blok zincir teknolojisinden yararlanarak sanal bir dünyada gerçek değer yaratılmasına izin verecektir.
Metaverse nedir?
Metaverse veya Türkçe tabiriyle sanal evren, geleneksel kişisel bilgisayarların yanı sıra sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları aracılığıyla kalıcı çevrimiçi 3 boyutlu sanal ortamları destekleyen, İnternet'in varsayımsal bir yinelemesidir.
Metaverse, bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil olmasını sağlamaktadır. Metaverse’ü iletişim perspektifinden yeni bir gerçeklik, anlam dünyası ve iş birliği fırsatları sunan, kültürel, entelektüel ve ekonomik üretim için alt yapı ve etkileşim olanakları tanıyan, farklı gelişmiş teknolojilerin eş zamanlı ve entegre bir biçimde kullanıldığı, siber toplumsal bir düzlem şeklinde tanımlamak mümkündür.
Bugün dünyadaki en önemli metaverse yatırımcılarının başında sanal gerçeklik cihazları üzerine çalışan Oculus şirketini 2 milyar dolara alan Facebook gelmektedir. Nitekim Facebook bu alanda Microsoft gibi önemli yazılım şirketleriyle iş birliği anlaşmaları imzalamıştır. Ayrıca Roblox gibi oyun platformları da bu alanda büyük arge yatırımları yapmaktadır.
NFT nedir?
NFT, herhangi bir dijital dosyanın benzersiz olduğunu onaylayan, blok zinciri adı verilen dijital defterde depolanan bir veri birimidir.
Bir NFT, bir kriptografik belirteç gibi işlev görür, ancak Bitcoin gibi kripto para birimlerinin aksine, karşılıklı olarak birbirinin yerine geçemez, başka bir deyişle, değiştirilebilir değildir.
NFT'ler, bir veri kümesinin benzersiz olduğunu doğrulayan bir dizi karakter olan kriptografik hash dizilim kayıtlarını, önceki kayıtlara dizdiğinde ve böylece tanımlanabilir veri blokları zinciri oluşturduğunda oluşturur.
Bu kriptografik işlem süreci, NFT sahipliğini izlemek için kullanılan bir dijital imza sağlayarak her dijital dosyanın kimlik doğrulamasını sağlar. Ancak, sanatın nerede saklandığı gibi ayrıntılara işaret eden veri bağlantıları ölebilir.
Ayrıca, bir NFT'nin sahipliği, belirtecin temsil ettiği her türlü dijital varlığa doğal olarak telif hakkı vermez. Bir kişi, çalışmalarını temsil eden bir NFT'yi satabilirken, NFT'nin sahipliği değiştiğinde alıcı telif hakkı ayrıcalıkları almayacaktır ve bu nedenle asıl sahibin aynı çalışmanın daha fazla NFT'sini oluşturmasına izin verilir.
Bu anlamda, bir NFT yalnızca telif hakkından ayrı bir sahiplik kanıtıdır.
Yorum Yazın