medya takip
SATA TAKİP BÜROSU
Ankara
DOLAR23.6526
EURO25.5468
ALTIN1495.0

Alabalık Yetiştiriciliği Eğitimi başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alabalık Yetiştiriciliği Eğitimi başladı
Abone ol
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Alabalık Yetiştiriciliği Eğitimi başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Alabalık Yetiştiriciliği Eğitimi başladı. 58 saat sürecek olan eğitim sonunda kursiyerler alabalık üretimi hakkında her türlü bilgiye sahip olacak.

Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı Alabalık Yetiştiriciliği Eğitimi veriyor. Uncalı ATASEM kurs merkezinde başlayan eğitimlere yaklaşık 25 kursiyer başvurdu. Eğitimde, anaç alabalıktan yavru alımı, sofralık boya kadar gelen süreçteki bakım aşamaları teorik olarak anlatılıyor. Teorik eğitimin ardından kursiyerlere bir alabalık çiftliğinde uygulamalı eğitim de verilecek.

KENDİ ÇİFTLİKLERİNİ AÇABİLECEKLER

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ARGE Proje Şube Müdürlüğü bünyesinde Su Ürünleri Mühendisi olarak görev yapan Sevilay Ünlüçiftçi, katılımcıların Alabalık Yetiştiriciliği eğitimi sonunda bir iş koluna daha sahip olabileceklerini ifade etti. Ünlüçiftçi,

”Biz burada anaç balığın seçiminden pazar boyutuna 240-330 gram ağırlığına gelinceye kadar süreçte oluşabilecek bütün ihtimalleri önceden anlatmış olacağız. Buradan çıkan arkadaşlarımız gönül rahatlığı ile bir çiftlik kurabilecek. Kursiyerler yumurta alımını, sofralık alabalık yetiştiriciliğini, hastalık önlemlerini ve hastalık durumunda ilaçlama konusunda eğitim alacaklar” dedi.



Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Nevşehir Belediyesi’nden Bereket Ayında Binlerce Aileye DestekÖnceki Haber

Nevşehir Belediyesi’nden Bereket Ayında...

Tiyatro Oyunu ‘3. Koğuş’ İçin Biletler Satışa ÇıktıSonraki Haber

Tiyatro Oyunu ‘3. Koğuş’ İçin Biletler S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
turk sanayi