Silifke’de ‘6. Mersin Lavanta Hasat Şenliği’ yapıldı
KÜLTÜR SANATSilifke’de ‘6. Mersin Lavanta Hasat Şenliği’ yapıldı
Silifke’nin ilk lavanta bahçesi olma özelliği taşıyan Çaltıbozkır Mahallesi’nde gerçekleşen şenlikte, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının çocuk oyun alanları, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığının spor alanı da bulunurken, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığına bağlı Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi de ‘Güneş Gözlem Etkinliği’ ile çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağladı. Şenlikte ayrıca kooperatiflerin ve üreticilerin el emeği ürünlerinin satışı da yapıldı. Silifke Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle başlayan şenlik, açılış konuşmalarıyla devam etti.
“Bizim kafamızda rant değil, halka hizmet var”
Başkan Seçer, Lavanta Şenliğinde yaptığı konuşmasında, Çaltıbozkır’ın bereketli topraklara ve sıcak insanlara sahip bir bölge olduğunu söyledi. Çaltıbozkır’a sık sık geldiklerini ifade eden Seçer, “Bizim kafamızda halka hizmet var. Bizde ranttan öte halk var, halkçılık var. Nasıl ki Mersin’in en güzel sahillerini ranta değil halka açıyoruz, ilçemizdeki en güzel rant alanlarını da halka açıyoruz. Bizim aklımız parada ve rantta değil, bizim aklımız halkta, çocuklarımızda, geleceğimizde, ülkemizde ve milletimizde” dedi.
“Kadınlar için yaptığımız destekler tam isabet oluyor”
Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak yerinde tarımsal destekler yaptıklarını belirterek, “Biz tarıma önem veriyoruz. Tarımsal destekler artarak devam edecek. Çünkü yaptığımız işlerden vatandaşlarımız memnuniyet duyuyor. Yaptığımız destekler yerine ulaşıyor, netice alınıyor, sürdürülebilir oluyor. Özellikle kadınlar için yaptığımız destekler tam isabet oluyor” ifadelerine yer verdi.
Kadın elinden üretimi desteklemek için tarımsal desteklerin bu doğrultuda gerçekleştirildiğini vurgulayan Seçer, kadınların kendi ayaklarının üzerinde durabilmesinin oldukça önemli olduğunu, bu sayede de kadının kendi ekonomik özgürlüğünü kazandığını ve ev ekonomisine katkı sağladığını ifade etti. Daha önce Çaltıbozkır’da lavanta fidesi ve distilasyon ünitesi desteklerinde bulunduklarını aktaran Seçer, şimdi ise ‘Köyümüz Atölye’ projesini burada başlatacaklarını belirterek, “5 yıl önce seçim öncesinde ‘Evimiz Atölye’ projesinin sözünü vermiştik ve projeyi başlatmıştık. Çok iyi neticeler almıştık. Şimdi de ikinci 5 yılımızda tarımda, köyde, köylüde ‘Köyümüz Atölye’ projesiyle çok güzel işler yapılacak” diye konuştu.
“Her yörenin kendine özgü ürününü markalaştırmak istiyoruz”
Köyümüz Atölye projesi hakkında bilgi veren Seçer, her bölgenin kendine özgü ürünlerinin daha doğru tekniklerle yetiştirilmesi ve pazarlanması için projenin önemli olduğunu söyledi. Seçer, “Coğrafi işaret tescili yapılmış ya da yapılmamış burada üretilen ürünlerin daha tekniğine uygun yetiştirilmesini, ambalajlanmasını, pazara sunulmasını, bunun gerekiyorsa yurtdışına ihracını, marketlerde, yerel satış yerlerinde ya da e-ticaret platformunda satılmasını sağlamak ve asıl olarak da ‘Köyümüz Atölye’ projesiyle her yörenin kendine özgü ürününü markalaştırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Önemli olan halkın kalbine, gönlüne girmek ve sevgisini kazanmaktır”
Başarılı olmanın yolunun çalışmaktan geçtiğini ve halkın sevgisinin kazanmanın önemli olduğunu belirten Seçer, “Çalışacağız. Çalışmaya devam edeceğiz. Elbette ki girdiğimiz seçimlerde başarılı olacağız. Başarılı olmanın yolu da çalışmaktan geçiyor, Hizmet edeceğiz. Bir belediye başkanı için önemli olan sadece hizmet; yol, bina, sosyal politikalar, tarım destekleri yapmak değil, halkın kalbine, gönlüne girmek, halkın sevgisini kazanmaktır. Onun için uğraşıyoruz. Onu da başardık çok şükür. Halkımızı, insanlarımızı seviyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından ‘Lavanta Demet Yarışması’nda dereceye girenlere Başkan Seçer tarafından ödülleri verildi. Ardından Başkan Seçer ve Meral Seçer, şenlik alanında kurulan üretici stantlarını gezdi.
Şenlik Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Orkestrası konseriyle sona erdi.
İlginizi Çekebilir