Büyükşehir’den ilçelerde budama ve aşı eğitimi
EĞİTİMDE KALİTEAntalya Büyükşehir Belediyesi, tarıma yönelik desteklemeler kapsamında ilçelerde çiftçilere uygulamalı budama ve aşı eğitimleri veriyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarıma yönelik desteklemeler kapsamında ilçelerde çiftçilere uygulamalı budama ve aşı eğitimleri veriyor.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yerelden kalkınma ilkesiyle üretimde kaliteyi ve verimi arttırmak adına ilçelerde meyve ağaçlarına yönelik uygulamalı budama ve aşı eğitimi düzenliyor. Büyükşehir’in teknik personeli tarafından yerinde ve yüz yüze verilen eğitimler yoğun ilgi görüyor. Çiftçiler eğitim sonunda meyve ağacı budama eğitimi sertifikası alıyor.
YANGIN MAHALLERİNDE YOĞUN İLGİ
Uygulamalı budama ve aşı eğitimi kapsamında Manavgat ilçesinde yangından etkilenen Hocalı ve Taşağıl Mahallelerinde zeytin, nar, narenciye ve üzüm bağı ağaçlarında budamanın ve aşının nasıl yapılacağı konusunda eğitim verildi. Eğitimde budamanın ve aşının amacı, uygulamanın zamanı, etkileri ve teknik uygulamalar hakkında üreticilere bilgiler aktarıldı. Yangından zarar görmüş ağaçların budaması konusu da anlatıldı. Eğitimin ardından 38 çiftçiye sertifika verildi.
YERİNDE EĞİTİME TEŞEKKÜR
Taşağıl’ın özellikle narenciye yetiştiriciliğinde bölgenin öncü mahallelerinden biri olduğunu belirten Taşağıl Mahalle Muhtarı Ali Nail Arseven, ”Büyükşehir Belediyemiz mahallemize kapalı devre sulama sistemini bizlerin hizmetine sundu. Şimdi de aşı eğitimi alma şansı bulduk. Eğitimle daha da bilinçlendik, sertifika sahibi olduk. Bize bu hizmeti sağladığı için başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e mahallem adına teşekkür ederim” dedi.
YANAN AĞAÇLARIN BUDAMASI GÖSTERİLDİ
Hocalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Dönmez de, ”Özellikle yangında zeytin ağaçlarımız zarar gördü. Tam anlamıyla yanmamış olan zeytin ağaçlarımızın nasıl budanacağını arkadaşlar bizlere detaylı bir şekilde anlattılar” dedi.
İKİ AŞAMALI EĞİTİM
Serik’teki eğitime de ilgi yoğun oldu. İki aşamalı olarak düzenlenen eğitimlerde üreticiler hem teorik anlamda bilgilendi hem de budama ve aşılama tekniklerini yerinde inceledi. Döşemealtı ilçesinde de portakal, limon, elma, nar, ceviz ve zeytin ağaçlarında budama işleminin nasıl yapılacağı anlatıldı. Eğitimin sonunda ise üreticilere sertifika verildi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir